søndag 25. oktober 2009

Eplekjekk


Heldige meg som har en samboer som har en onkel som har epletre i hagen. Dette sammentreffet ga meg en stor kasse epler. Disse eplene er blitt til deilige eplekaker i forskjellige varianter og noen er tørket til eplesnacks. De er helt økologiske og ser litt skurvete ut på utsiden, men inni er de hvite og fine og fulle på frisk smak av vestlandsommer.

Eplekake med kokos

3 egg
175 g sukker
150 g smør
150 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
100 g kokos
¾ dl melk
3-5 epler etter hvor store de er.
4 ss kokos ekstra til strø oppå kaka

Visp sukker og egg til eggedosis, smelt smøret og bland med melka for å avkjøle det litt.
Sikt det tørre i eggedosisen og bland i smøret til slutt. Ha halvparten av røren i en 24 cm form. Skrell og del eplene i båter og legg dem i forma, ha resten av røra oppå og jevn lett ut, strø resten av kokosen over og stek kaka i midten av ovnen på 175ºC i 30-40 min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar